نخستین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

اختتامیه‌ی اولین دوره‌ی جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در آذرماه سال 1396 برگزار شد. در این دوره، 421 ایده ثبت شد و در روز برگزاری اختتامیه از 20 ایده‌ی برگزیده و 17 ایده‌ی منتخب تقدیر به عمل آمد. در هر حوزه به نفرات اول 5 سکه، نفرات دوم 3 سکه، نفرات سوم 2 سکه و نفرات چهارم 1 سکه تمام بهار آزادی اهدا شد. ایده‌هایی که در این دوره قابلیت تجاری‌سازی داشتند نیز مورد حمایت بنیاد علم و فناوری جمیلی قرار گرفتند و 300 میلیون ریال به نفر اول، 200 میلیون ریال به نفر دوم و 100 میلیون ریال اعتبار حمایتی به آن‌ها اهدا شد. در این دوره از دکتر مجتبی محمدی نجف‌آبادی به‌عنوان استاد نمونه‌ی جوان تقدیر شد و ایشان از اعتبار پژوهشی بنیاد به ارزش 500 میلیون ریال بهره‌مند شدند.

 

دومین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

اختتامیه‌ی دومین دوره‌ی جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در تاریخ 7 آذرماه سال 1397 برگزار شد. در این دوره از جشنواره از بین 637 ایده‌ی ارسالی، از 45 ایده‌ی منتخب تقدیر شد. 10 تیم که ایده‌های آن‌ها قابلیت تجاری‌سازی داشتند نیز مورد حمایت بنیاد علم و فناوری جمیلی قرار گرفتند و اعضای تیم‌های ایده‌پرداز در رویداد سه‌روزه‌ی استارتاپ ویکند شرکت کردند. مجموع جوایز اهدایی به 10 تیم منتخب 469 میلیون ریال به شکل نقدی و 250 میلیون ریال اعتبار حمایتی به هریک از 6 تیم برتر به همراه امتیاز استقرار این تیم‌ها در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بوده است.

 

سومین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

اختتامیه‌ی سومین دوره‌ی جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در 9 آذرماه 1398 و در محل تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد. در این دوره پس از بررسی 316 ایده‌ی دریافتی، 283 ایده به مرحله‌ی نهایی راه پیدا کرد و در نهایت از 26 تیم به‌عنوان برگزیده انتخاب و تقدیر شدند و در مجموع مبلغ 122 میلیون ریال جایزه نقدی به  6 فرد برگزیده علمی اهدا شد. به 4 تیم که ایده‌ی آن‌ها قابلیت تجاری‌سازی داشتند نیز از سوی بنیاد علم و فناوری جمیلی حمایت شدند و  هرکدام اعتبار حمایتی 500 میلیون‌ریالی دریافت کردند. 4 فرد نیز اعتبار حمایتی 250 میلیون‌ریالی دریافت کردند. در بخش استاد نمونه جوان و با اهدای اعتبار پژوهشی100 میلیون‌ریالی، از دکتر نورالدین بختیاری و دکتر مریم بحرینی تقدیر شد. برگزیدگان این دوره از امتیاز استقرار در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بهره‌مند شدند.

چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

اختتامیه‌ی چهارمین جشنواره‌ی اندیشمندان و دانشمندان جوان در تاریخ 9 آذرماه سال 1399 و با رعایت دستورات بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی به دلیل شیوع کووید 19 برگزار شد و شرکت‌کنندگان به شکل برخط به تماشای اختتامیه نشستند. به دلیل هم‌زمانی برگزاری این دوره از رویداد با شیوع کووید 19، محور تأثیر کرونا بر الگوی زیستی نیز به شکل ویژه در این دوره قرار داشت. در این دوره از جشنواره 430 ایده به دبیرخانه‌ی جشنواره ارسال شد. در داوری نهایی از 16 ایده در بخش ایده‌پردازان و 4 ایده در بخش کسب‌وکارهای نوپا تقدیر شد. در بخش ایده‌پردازان 12  اعتبار حمایتی 300 میلیون‌ریالی (10 درصد اعتبار حمایتی نقدی) به برگزیدگان اهدا شد.  در بخش کسب‌وکارهای نوپا، به تیم اول 500 میلیون ریال اعتبار حمایتی و  2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری  روی طرح اختصاص داده شد. تیم دوم 1 میلیارد ریال  و تیم سوم 700 میلیون ریال اعتبار حمایتی دریافت کردند که 10 درصد این اعتبار به‌عنوان جایزه نقدی به آن‌ها اهدا شد. تیم چهارم مبلغ 500 میلیون ریال اعتبار حمایتی مشاوره و آموزش دریافت کرد.

پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

اختتامیه‌ی پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در تاریخ 9 آذرماه سال 1400 در محل تالار علامه امینی دانشگاه تهران با حضور محدود برگزیدگان و پخش به شکل برخط برگزار شد. در این دوره ایده‌های ارسالی در پنج حوزه علوم پایه (ریاضی، آمار، علوم کامپیوتر، فیزیک، شیمی، زمین‌شناسی و علوم زیستی) و با دو رویکرد ویژه ویروس کرونا و هوش مصنوعی بررسی شدند. ایده‌های دریافتی این دوره 331 ایده بودند که در نهایت و در بخش ایده‌پردازان، 14 اعتبار حمایتی 500 میلیون‌ریالی (10 درصد به شکل جایزه‌ی نقدی) به برگزیدگان اهدا شد. به 4 تیم برگزیده نهایی بخش کسب‌وکار در مجموع 4 میلیارد ریال اعتبار حمایتی و 7 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری روی طرح اهدا شد و 10 درصد از این مبالغ به شکل جایزه‌ی نقدی به آن‌ها تعلق گرفت. در بخش استاد نمونه جوان و با اهدای اعتبار پژوهشی به ارزش 500 میلیون ریال، از دکتر علیرضا امانی قدیم و دکتر حمزه مهرابی تقدیر شد.

ششمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

اختتامیه ششمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در تاریخ 9 اسفندماه 1401 و در محل تالار دانشکده فیزیک دانشگاه تهران  برگزار شد. در این دوره از جشنواره، 342 ایده به دبیرخانه ارسال شد که در نهایت و در بخش ایده‌پردازان، 14 اعتبار حمایتی به ارزش 1 میلیارد و 200 میلیون ریال به ایده‌های برگزیده اهدا شد که ده درصد از این مبلغ به شکل جایزه نقدی به برگزیدگان تقدیم شد. به 4 تیم برگزیده در بخش کسب و کار در مجموع 12 میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار حمایتی تعلق گرفت و 10 درصد از این اعتبار به شکل جایزه به آن‌ها اهدا شد. در بخش استاد نمونه جوان با اعطای اعتبار پژوهشی به ارزش 1 میلیارد و 400 میلیارد ریال از دکتر احسان عارفیان و دکتر محمد ایرانی تقدیر شد.

هفتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

هفتمین دوره از جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان همزمان با سال جهانی علوم پایه و هفته‌ پژوهش، با هدف اشاعه و گسترش علم و فناوری و تجاری‌سازی ایده‌ها در تاریخ 21 آذرماه 1402 برگزار شد. در این دوره، 335 ایده از طریق دبیرخانه دریافت شد. در نهایت در بخش ایده‌پردازان، 28 ایده به عنوان برگزیده علمی انتخاب شدند و جایزه‌ی نقدی 100 میلیون ریالی دریافت کردند.از 11 ایده نیز به عنوان برگزیده نهایی تقدیر شد و علاوه بر اهدای 100 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی، اعتبار حمایتی به ارزش 1 میلیارد ریال نیز دریافت کردند. در بخش کسب و کار نیز تیم چهارم 1 میلیارد و 500 میلیون ریال، تیم سوم 2 میلیارد ریال، تیم دوم 2 میلیارد و پانصد میلیون ریال و تیم اول 3 میلیارد و پانصد میلیون ریال اعتبار حمایتی دریافت کردند که 10 درصد از هرکدام از این اعتبار به شکل نقدی به آن‌ها اهدا شد. در بخش استاد نمونه جوان از دکتر حامد دائمی با اهدای 2 میلیاردریال اعتبار پژوهشی تقدیر به عمل آمد.