مفهوم برندسازی

تعریف برندسازی

برند یک نام، اصطلاح، طرح، نماد و یا هر ویژگی دیگری است، که کالا یا خدمات یک فروشنده را از سایر فروشندگان متمایز می‌کند. برندها در کسب و کار، بازاریابی و تبلیغات برای شناخت و مهم‌تر از همه، ایجاد و ذخیره ارزش به عنوان ارزش ویژه برند برای هدف شناسایی شده که به نفع مشتریان برند، صاحبان و سهام‌داران آن است. به‌طور کلی، برندسازی فرآیند دائمی شناسایی، ایجاد و مدیریت دارایی‌ها و اقدامات تجمعی است؛ که درک برند را در ذهن ذینفعان شکل می‌دهد.

مراحل برندسازی

  • فرآیند دائمی

برندسازی یک فرایند دائمی است؛ زیرا هرگز متوقف نمی‌شود. افراد، بازارها و مشاغل دائما در حال تغییر هستند و برند تجاری باید با آن‌ها همگام شود.

  • شناسایی، ایجاد و مدیریت

فرآیند ساختارمندی برای برندسازی وجود دارد در این مرحله ابتدا باید مشخص کنید که برای سهام‌داران خود که (چه کسی) هستید، سپس استراتژی برند تجاری خود را برای موقعیت مناسب خود ایجاد کنید و چیزهایی که بر موقعیت شما تاثیر می‌گذارد را مدام مدیریت کنید.

  • اقدامات تجمعی و دارایی‌ها

موقعیت‌یابی شما باید به دارایی‌ها (به عنوان مثال، محتوا، محصولات و تبلیغات) و اقدامات (مانند خدمات، پشتیبانی مشتری، روابط انسانی و تجربیات) تبدیل شود که آن را در ذهن ذینفعان شما نشان می‌دهد و به تدریج این درک را تقویت می‌کند.

  • ذینفعان

مشتریان تنها کسانی نیستند که برداشتی از نام تجاری شما را در ذهن خود ایجاد می‌کنند. ذینفعان شامل مشتریان احتمالی، مشتریان فعلی، کارکنان، سهام‌داران و شرکای تجاری هستند. بنابراین هر یک درک خود را تقویت می‌کنند و بر اساس آن با برند ارتباط برقرار می‌کنند.

دلایل اهمیت برندسازی

برندسازی به دلیل تاثیر کلی که بر کسب و کار  شما می‌گذارد، برای یک کسب و کار بسیار مهم است.

برندسازی می‌تواند نحوه درک مردم از نام تجاری شما را تغییر دهد، می‌تواند باعث ایجاد مشاغل جدید شود و ارزش برند را افزایش دهد اما اگر اشتباه انجام شود یا اصلا انجام نشود، می‌تواند عکس آن را نیز انجام دهد. درک و استفاده از برند (نام تجاری محصول) تنها به این معنی است که شما کنترل را بر عهده گرفته و به همین دلیل است که توصیه می‌شود از همان ابتدای کار خود برندسازی را در نظر بگیرید.

«بر خلاف تصور عموم برندسازی یک تاکتیک بازاریابی گران قیمت نیست که فقط برند‌های بزرگ از آن استفاده می‌کنند».

  • افزایش ارزش کسب و کار توسط برندسازی

برندسازی هنگام تلاش برای ایجاد مشاغل آینده مهم است و یک نام تجاری قوی می‌تواند با افزایش قدرت کسب و کار در صنعت، ارزش یک تجارت را افزایش دهد. این امر به دلیل موقعیت محکم آن در بازار، به یک فرصت سرمایه‌گذاری جذاب‌تر تبدیل می‌شود.

نتیجه فرآیند نام تجاری، این است که شهرت و ارزش را به همراه دارد؛ بنابراین شهرت قوی به معنای یک نام تجاری قوی است، که به نوبه خود به ارزش تبدیل می‌شود. این ارزش می‌تواند به معنای نفوذ، حق بیمه قیمت یا اشتراک ذهنی باشد.

  • ایجاد مشتریان جدید با برندسازی

برند تجاری قوی عموما به این معنی است که در بین مصرف‌کنندگان تصور مثبتی از کسب و کار وجود دارد و آن‌ها به دلیل آشنایی و با فرض اطمینان از استفاده از نامی که می‌توانند به آن اعتماد کنند، احتمالا مشتریان با شما تجارت خواهند کرد.

هنگامی که یک برند تجاری به خوبی تثبیت شود، قطعا تبلیغات دهان به دهان باعث افزایش درک و اعتبار شهرت آن برند خواهد شد.

هنگامی که درک خاصی از برند تجاری در بازار ایجاد شد، یک زنجیره انتشار غیرقابل کنترل آغاز می‌شود.

اگر شهرت مثبت باشد، مشتریان جدید بالقوه ممکن است با نام تجاری در تماس باشند، و در ذهن آن‌ها ارتباطی مثبت به وجود می‌آید که به احتمال زیاد از این برند خرید می‌کنند.

  • سبب افزایش غرور و رضایت کارکنان

هنگامی که یک کارمند در یک کسب و کار با برند قوی کار می‌کند و واقعا پشت برند تجاری می‌ایستد، از شغل خود راضی‌تر خواهد بود و در کار خود از افتخار بالاتری برخوردار است. کار در برندی که معتبر است و در بین مردم از اهمیت بالایی برخوردار است، به مراتب کار در آن کسب و کار را لذت‌بخش‌تر می‌کند. ذینفعان یک برند فقط مشتریان نیستند، بلکه کارکنان نیز هستند. ما باید از این واقعیت آگاه باشیم که تعاملات انسانی اساس تجارت است و کارکنان اولین خط ارتباطی برای هر نام تجاری هستند. کارکنانی که ارتباط خوبی با نام تجاری دارند، این تصور را برای مشتریان و شرکایی که با آن‌ها تعامل دارند، را ادامه می‌دهند. این عوامل می‌تواند منجر به رهبری بهتر، مشارکت بیش‌تر و محصولات و خدمات بهتر شود.

  • سبب ایجاد اعتماد در بازار

شهرت یک نام تجاری در نهایت به میزان اعتماد مشتریان بستگی دارد. هرچه بیش‌تر به یک نام تجاری اعتماد کنید، درک شما از آن بهتر است ، بنابراین شهرت آن و خود برند نیز قوی‌تر می‎شود.

به طور کلی، برندینگ به دنبال راهی مناسب برای به دست‌آوردن و حفظ سطح خاصی از اعتماد بین شرکت و سهام‌داران آن است.

در بازارهای بسیار شلوغ، اعتماد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا می‌تواند بین قصد (در نظر گرفتن خرید) و عمل (خرید) تفاوت ایجاد کند.