جلسه هماندیشی شورای سیاستگذاری چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان روز دوشنبه مورخ 99.5.27 با حضور رؤسای دانشگاهها، اعضا شورا سیاستگذاری و رؤسا کمیته داوران برگزار گردید.
این جلسه با حضور حقیقی و مجازی (دکتر عباس مصلی نژاد، دکتر سعداله نصیری قیداری، دکتر حسین عسگریان ابیانه، دکتر علی اکبر صبوری، دکتر پیمان صالحی، دکتر بهروز ابطحی، دکتر سیامک یاسمی، دکتر بهمن زینلی، دکتر جلیل خاوندکار، دکتر راحله میلادی، دکتر علی کنعانیان، دکتر حسام زند حسامی، دکتر محمد عزیزی) برخی از اعضا و با پخش تیزر خلاصه عملکردهای سه دوره گذشته جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان آغاز و با صحبتهای جناب آقای دکتر ناصر غلامی (دبیر کمیته مدیریت و برنامهریزی جشنواره) در خصوص اهداف اصلی جلسه ادامه یافت.
دکتر غلامی همچنین ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در رابطه با چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان و راهاندازی «باشگاه ایده تا کسب و کار علوم پایه ایران» و «اتاق سرمایه» را از رویکردهای اصلی جشنواره چهارم دانستند.
جناب آقای مهندس ابراهیم جمیلی (رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره) ابتدا از حضار خواستند تا پیشنهادات خود در خصوص چگونگی برگزاری هرچه بهتر این دوره از جشنواره را با توجه به همزمانی آن با شیوع ویروس کرونا ارائه دهند و سپس به مزایای طرح 99/99 اشاره و از علاقمندی دانشگاه سراسری، آزاد و پارکهای علم و فناوری سراسر کشور جهت همکاری با جشنواره چهارم، ابراز خرسندی کرده و افزودند اکنون جشنواره یک حامی معنوی به گستردگی ایران را همراه خود دارد.
در ادامه جناب آقای دکتر قوام الدین زاهدی (دبیر علمی جشنواره) ضمن ارائه خلاصه گزارشی از اقدامات شکلگرفته در کمیته علمی جشنواره، دوستدار محیط زیست و کاربردی بودن ایدهها را از نکات اصلی این جشنواره برشمردند و گزینش افراد، استارتاپها، تیمها و تجاریسازی ایدهها را هدف نهایی آن دانستند. ایشان همچنین اضافه کردند که در بخش تأثیر کرونا بر الکو زیستی، تنها محور سلامت مدنظر جشنواره نبوده و بخش خدمات نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. دکتر زاهدی در ادامه بر متوالی بودن نحوه داوری علمی، فنی و کسب و کار ایدهپردازان و موازی بودن آن در خصوص تیمهای با پتانسل رشد بالا و استارتاپها تأکید کردند.
جناب آقای دکتر محمدرضا زالی (دبیر کمیته کسب و کار جشنواره) به MVP (کمینه محصول قابل قبول)، بیزینس مدل، تقاضا بازار و ارائه ویدئو یک دقیقهای از خلاصه هدف ایده و نوع کسب و کارها، بهعنوان پیش شرطهای لازم برای ورود ایدهها به بخش دوم ارزیابی جشنواره اشاره نمودند. دکتر زالی همچنین علمی بودن حوزههای جشنواره را با توجه به نیاز کشور به کسب و کارهای دانشبنیان، حرکتی وسیع و درخشان نامیدند.
جناب آقای دکتر عباسعلی زالی (عضو شورای سیاستگذاری جشنواره) نیز ضمن ابراز خرسندی بابت همزمانی بیستمین سالگرد تأسیس دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران با چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، علاقمندی خود را در رابطه با افزودن حوزه کشاورزی به سایر بخشهای جشنواره مطرح نمودند. ایشان قرارگیری در شرایطی همچون شیوع ویروس کرونا را فرصتی مناسب برای برقراری ارتباط جشنواره با کشورهای سراسر جهان دانستند و بر لزوم این خرد جمعی تأکید کردند. ایشان همچنین با ذکر شعاری منسوب به جامعه ژاپن اضافه کردند: «تربیت برای توسعه و توسعه برای تربیت.» و پرورش جوانان اندیشمند و نیز دانشمند را لازمهی توسعه کشور دانستند.
سرکار خانم دکتر فاطمه محمدیپناه (عضو کمیته مدیریت و برنامهریزی جشنواره) سخنان خود را با این جمله آغاز نمودند که «رشد و تعالی علوم در خدمت بشر توسعه پیدا میکند» و در ادامه به تمرکز بیشتر جشنواره چهارم در حوزه طرحهای اجرایی اشاره کردند.
سرکار خانم دکتر شادی جمیلی (رئیس دبیرخانه دائمی جشنواره) ضمن تشکر از حضور و همراهی رؤسا و اساتید دانشگاههای تهران، شریف، شهیدبهشتی، امیرکبیر، خوارزمی و…، تداوم این همراهی را امری مؤثر در نحوه گسترش اطلاعرسانی چهارمین دوره جشنواره تلقی کردند. ایشان همچنین اعلام نمودند که از تاریخ 18 مرداد ماه 1399، پرتال ثبت نامی جشنواره در هر 3 حوزه ایدهپردازان، تیمهای با پتانسیل رشد و کسب و کارهای نوپا، در دسترس عموم قرار گرفتهاست.
در پایان جلسه جناب آقای دکتر محمود کمرهای (رئیس جشنواره) ضمن جمعبندی مباحث مطرح شده از حضور تمامی دانشگاهها و مراکز پارک علم و فناوری بهعنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای کنونی جشنواره چهارم یاد کردند و در ادامه خاطرنشان کردند که این دوره از جشنواره با چنین پیامی «ایران زنده است.» همراه است.
جلسه هماندیشی شورای سیاستگذاری چهارمین جشنواره با سخنان مهندس جمیلی این چنین به پایان رسید:
« با توجه به شرایط موجود و شیوع ویروس کرونا برآن شدیم تا علاوه بر حوزههای سالهای گذشته، بخش جدیدی با عنوان «تأثیر کرونا بر الگو زیستی» را نیز به سایر موضوعات جشنواره چهارم بیافزاییم. بر همین اساس، فروردین ماه 1399، 7 تفاهمنامه در زمینه کووید19 فی مابین بنیاد نیکوکاری جمیلی و دانشگاه شهید بهشتی منعقد گردید که از این بین 5 طرح نهایی شدهاست.
یکی از دلایل اصلی عدم انتخاب برخی ایدهها در جشنواره سالهای گذشته، ضعف آنها در تشکیل تیم مناسب بود که این امر نیازمند استفاده از افراد متخصص است و به همین سبب ما در تلاش برای فراهمسازی یک بانک اطلاعاتی از کارشناسان و متخصصان هستیم.»
حسن ختام جلسه نیز ایده «جشنواره قرن» از جانب مهندس جمیلی بهعنوان نام جشنواره پنجم اندیشمندان و دانشمندان جوان در سال 1400 و برگزاری هرچه بهتر و خلاقانهتر آن بود.
سایر رؤسا و اساتید دانشگاهها و حضار جلسه نیز که بهصورت غیرحضوری جلسه را همراهی نمودند بهاتفاق موافقت خود را با صحبتهای عنوان شده اعلام و پیشنهاداتی را در این خصوص مطرح کردند و همچنین بر اهمیت تجاریسازی ایدههای نهایی برگزیده در جشنواره تأکید داشتند.