روز سه شنبه، 1آبان ماه 1403، جلسهای به میزبانی نهاد ریاست جمهوری با حضور تعدادی از برگزیدگان جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با حضور خانم دکتر فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، دکتر رهسپار فرد سرپرست دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت علوم جناب آقای دکتر هادی کیا دلیری معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست و سرکار خانم دکتر حسینی مشاور راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و ارکان جشنواره، آقای دکتر محمود کمره ای؛ رئیس جشنواره، آقای مهندس ابراهیم جمیلی؛ رئیس شورای سیاستگذاری، آقای دکتر رضا عامری دبیر جشنواره، خانم دکتر شادی جمیلی رئیس دبیرخانه دائمی و آقای دکتر سروش مودب دبیر اجرایی جشنواره برگزار گردید، در آغاز گزارشی از فرآیند جشنواره های 1تا 7 و تعداد طرح های ثبت شده در جشنواره هشتم ارائه شد. در ادامه هریک از برگزیدگان ادوار مختلف جشنواره، مشکلات و معضلات در جهت پیشبرد طرح و استارتاپ خود را همچون اخذ مجوز، تسهیلات، فیلترینگ، فرآیند مسیر دانش بنیان، عدم هماهنگی معاونت های بین سازمانی، عدم توجه به هوشمند سازی بیشتر ، ارتباط مردم با دولت و بی توجهی به بخش تحقیق و توسعه را بیان نمودند و در طی جلسه، چالش های مربوط به استارتاپ های خود را مطرح کردند.
دکتر کمره ای ضمن معرفی اهداف و نحوه فعالیت های جشنواره در این سالها، تاثیر عملکرد جشنواره در حوزه علوم پایه و نقش آن در ترویج علم در کشور را بسیار مهم و تاثیر گذار دانستند.
در ادامه مهندس جمیلی به توجه دولت در دریافت مشاوره از نخبگان کشور تاکید نمودند و شناخت توانمندی های نخبگان از ملزومات اصلی جهت پیشرفت کشور دانستند و خواستار حمایت دولت از نخبگان و کسب و کارهای نوپا شدند.
خانم دکتر مهاجرانی، سخنگوی دولت در ادامه جلسه افزودند: مسائل مربوط به هریک از طرح ها بهتر است دسته بندی و در لایه های بین بخشی و بین وزارت خانه ای تقسیم شود، ایشان بیان نمودند ” ما برای حل مشکلات بررسی گام به گام آنها تلاش می کنیم ” و باید آن را به وزارتخانه مربوطه ارجاع دهیم و با ایجاد کار گروه های مجزا برای هر موضوع یک نفر به عنوان نماینده انتخاب و در جلسات مربوطه به وزارتخانه مرتبط معرفی شوند.
دکتر رهسپار فرد سرپرست دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت علوم : ضمن قدردانی از جشنواره اضافه کردند بهتر است بودجه اعتبارات بخش کسب و کار نوپا بیشتر شود تا نماد بیرونی اجتماعی بیشتری داشته باشد . برای تجاری سازی نیاز به برنامه داریم و برای حل این مشکلات، بخشی را به صورت مشترک با وزارت صمت و وزارت بهداشت تشکیل داده و این نکات را مد نظر قرار خواهیم داد.
جناب آقای دکتر هادی کیا دلیری معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست افزود در مسیر توسعه ایده تا محصول نباید به خود خستگی راه داد، در خصوص سازمان محیط زیست احساس نیاز می کنیم که مشکلات خود را با همکاری نخبگان حل نماییم و بخش مجزایی در این سازمان پیشنهاد خواهیم داد.
سرکار خانم دکتر حسینی مشاور راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری افزودند:
باتوجه به وجود چالش ها و مشکلات پیشرو، اینکه طرح های خود را به مرحله تجاری رساندید ستودنی است، ما در برنامه هفتم مکلف هستیم و هدفگذاری کردیم که به رشد اقتصادی 8درصدی دست پیدا کنیم که در این رشد بیش از 35 درصد از بخش بهره وری تامین می شود و بهره وری بدون نوآوری امکان پذیر نیست ، یکی از ظرفیت ها دبیر خانه و شورایی با محوریت علم و فناوری است که دقیقا از دستگاه های مختلف و معاونین وزارت خانه ها در این شورا
حضور دارند و تشکیل جلسه می دهند، آنجا محفل بسیار مناسبی است برای بررسی چالش های شرکت های دانش بنیان، و در آنجا مباحث مربوط به بنیاد نخبگان و معاونت علم و فناوری نیز پیگیری خواهد شد.
همچنین مقرر شد افراد برگزیده مشکلات و پیشنهادات خود را به صورت کتبی به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند تا پیگیری های لازم جهت تسریع حل آنها صورت پذیرد.