18 میلیارد ریال! جوایز جشنواره قرن اعلام شد

برگزاری جشنواره قرن با تأکید بر هوش مصنوعی و ویروس کرونا

نشست خبری پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، روز شنبه مورخ 25/02/1400 با حضور ابراهیم جمیلی، محمود کمره‌ای، حمیدرضا مشفق، ناصر غلامی، شادی جمیلی، فاطمه محمدی پناه و جمعی از خبرنگاران خبرگزاری‌های کشور به صورت نیمه حضوری برگزار شد.

این نشست که با هدف معرفی جوایز جشنواره قرن برگزار گردید، با صحبت‌های ناصر غلامی (دبیر کمیته مدیریت و برنامه‌ریزی جشنواره) در خصوص چگونگی برگزاری ادوار گذشته جشنواره و تعداد برگزیدگان نهایی آن‌ها آغاز شد و غلامی در ادامه افزود: «این جشنواره توسط نهادی خصوصی به نام بنیاد نیکوکاری جمیلی برای 4 سال پیاپی برگزار گردید و این نهاد اولین بنیاد نیکوکاری سرمایه‌های علمی در کشور است.»

شادی جمیلی (رئیس دبیرخانه دائمی جشنواره) اول خرداد ماه را زمان آغاز دریافت ایده‌ها از سوی سایت جشنواره دانست و گفت: «علاقمندان داخل و خارج از کشور با شماره پاسپورت و یا کد ملی می‌توانند تا اول مهرماه 1400 از طریق مراجعه به پرتال جشنواره در این رویداد علمی ثبت نام کنند. زمان برگزاری جشنواره نیز 9 آذرماه 1400 خواهد بود.» در ادامه و پس از پخش تیزر جشنواره قرن، ابراهیم جمیلی (رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره) جشنواره قرن را همکاری علم و ثروت دانست و افزود: «کمتر جشنواره‌ای در خاورمیانه برگزار می‌شود که تا این اندازه با دانشگاه‌ها، اساتید و متخصصین حوزه علوم پایه در ارتباط باشد. تفاوت جشنواره قرن با جشنواره‌های گذشته امکان ایجاد فضایی جهت همکاری شرکت‌های دانش بنیان به‌عنوان حامی جشنواره است. هدف ما تنها برگزاری یک رویداد نیست، بلکه اثرگذاری بر حوزه علم ودانش کشور و ایجاد فرصتی برای دیده شدن جوانان مستعد است.

از دیگر اهداف اساسی جشنواره قرن و جشنواره‌های بعدی، ایجاد بستری مناسب جهت برگزاری این رویداد علمی در حوزه بین المللی است و به همین منظور در حال امضا تقاهم‌نامه‌ای با یونسکو هستیم. از بنیاد حامیان دانشگاه تهران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سایر مجموعه‌ها و افرادی که بی هیچ چشم داشتی، در برگزاری هرچه باشکوه‌تر این رویداد علمی بزرگ همراه ما بوده و هستند بی‌نهایت سپاسگزاریم.

همچنین برای نخستین بار علاوه بر بنیاد نیکوکاری جمیلی از همکاری و مشارکت برخی شرکت‌های دانش بنیان در حمایت از برگزیدگان و اهدای اعتبار پژوهشی به ایشان استقبال می‌کنیم.»

ابراهیم جمیلی در ادامه خاطر نشان کرد: «جشنواره یعنی حرکت علم و این یعنی ما باید بتوانیم در ادامه چندین طرح خوب و قابل ارائه داشته باشیم و به همین منظور در ادامه استارتاپ ویکند و جلساتی با اساتید و طلایه داران علوم پایه نیز خواهیم داشت.»

ابراهیم جمیلی، اطلاع رسانی را دیگر اصل مؤثر در حضور شرکت‌کنندگان بیشتر در این جشنواره خواند و در همین راستا از خبرنگاران حاضر خواست تا در آگاهی‌بخشی جشنواره قرن، این رویداد علمی را همراهی نمایند.

در ادامه، حمیدرضا مشفق (دبیر جشنواره قرن)  به نام علوم پایه و اهمیت آن به‌عنوان پایه و اساس سایر علوم اشاره کرد. مشفق افزود: «کووید19 به ما نشان داد که علوم پایه تا چه اندازه در زندگی ما مؤثر است، مواردی این چنین شایع و اثرگذار تا چه اندازه می‌تواند زندگی طبیعی بشر را دستخوش تغییر سازد و آگاهی بخشی و شیوه برخورد با اینگونه موارد تا چه اندازه مهم است. این جشنواره بستری را فراهم می‌سازد تا جوانان خوش فکر و جسور بتوانند ایده‌های خلاقانه خود را به کار بندند و معمولاً رویدادهایی این چنینی موجب ایجاد جرقه‌ و شکوفایی دانش و اندیشه جوانان خواهد شد.»

محمدرضا مشفق همچنین در ادامه به اهیمت روشن سازی دلایل عدم برگزیده شدن ایده برخی شرکت‌کنندگان در جشنواره اشاره کرد و افزود: «تلاش ما اجرای داوری تخصصی، روشن و مؤثر است تا هر ایده‌پرداز در نهایت بتواند به چرایی عدم حضور نام خود در لیست پذیرش داوری پی‌ببرد. کارهای بزرگ با هم‌افزایی حاصل می‌شوند و این جشنواره با اطلاع رسانی گسترده‌تر و حرکت در جهت بین‌المللی شدن خواهد توانست به شاخ و برگ علمی کشور بیافزاید.

در ادامه جلسه و پس از پخش کلیپ تقدیر از برگزیدگان نهایی چهارمین جشنواره، محمود کمره‌ای (رئیس جشنواره) به روشنی اهمیت علوم پایه در میان سایر علوم دانشگاهی کشور اشاره نمود و افزود: «اینکه فناوری و علوم پایه بر تمام جنبه‌های کشور واقف است، امری بدیهی است، علمی که خاستگاه رفاه اجتماعی کشور است و در پی توجه به جوانان اندیشمند و دانشمند جامعه توسعه خواهد یافت، مزیتی که از اهداف اصلی جشنواره است و از ایجاد انگیزه و امید در جوانان کشور گرفته تا فراهم سازی بستری مناسب جهت پیشرفت آن‌ها، مقدمه اصلی آن است.»

در پایان جلسه و در پاسخ به سوالات خبرنگاران، ابراهیم جمیلی مجموع مبالغ جوایز در نظر گرفته‌شده برای برگزیدگان نهایی جشنواره را«18 میلیارد ریال» خواند، که به تفکیک تیم و بخش‌های برگزیدگان از این قرار می‌باشد: