جدیدترین ربات های هوش مصنوعی (بخش دوم)

جدیدترین ربات های هوش مصنوعی (بخش دوم)

جدیدترین ربات های هوش مصنوعی (بخش اول)

HRP4

این ربات هوش مصنوعی کم وزن توسط شرکت ژاپنی پُل سازی صنایع کاوادا با همکاری سازمان علم و تکنولوژی پیشرفته ساخته شده است.

این ربات فقط ۳۸ کیلو وزن داره، تعادل خوبی داره و از ربات های نسل قبل خودش عملکرد بهتری داره و میتونه دستور های صوتی رو اجرا و چهره ها و اجسام را دنبال کنه. جالب تر از همه اینه که این ربات میتونه روی ۱ پا وایسه و فیگور هم بگیره. این ربات ۳۴ مفصل قابل حرکت و چرخش داره و از نسل قبلی های خودش انعطاف بیشتری داره.

هدف اصلی توسعه این ربات هوش مصنوعی این بوده که روزی بتونیم کارهای خسته کننده روزانه مثل تمیز کردن خونه رو به عهده این ربات بسپاریم.

فُرهَت

یکی دیگر از ربات های هوش مصنوعی که با هدف جایگزینی با انسان ها طراحی و ساخته شده فُرهَت هستش.

این ربات هوش مصنوعی در سال ۲۰۱۸ توسط شرکت فُرهَت رباتیکس ساخته شده که ادعا کرده که این ربات، پیشرفته ترین پلتفرم اجتماعی رباتیکس جهان هستش. این شرکت انقدر به محصول خود اعتماد داره که میگه فاصله بین انسان و ماشین رو کم کرده.

با استفاده از انیمیشن کامپیوتری، فُرهَت قادر هست حالات چهره طبیعی انسان را شبیه سازی کنه و همچنین یک صدای واقعی هم دارد. جالب اینه که فُرهَت میتونه ظاهر های دیگری هم به خودش مثل سگ یا حتی آدم فضایی بگیره. جدا از تغییر چهره و شبیه سازی حالات چهره، فُرهَت قادر ابراز احساسات و حتی چند شخصیتی هم می باشه.

با وزن فقط ۳٫۵ کیلوگرم، فُرهَت کوچکترین و کم وزن ترین ربات هوش مصنوعی درون لیست ما هستش.

فُرهَت با استفاده از دوربین میتونه اجسام و چهره ها و حالات مختلف رو ردیابی و دنبال کنه و گفته شده حالات این ربات انقدر طبیعی هستش که میتونه با انسان ها همانگونه که خود انسان ها با یکدیگر تعامل دارند، تعامل داشته باشه. این ربات همچنین میتونه به ۴۰ زبان مختلف صحبت بکنه. سازنده این ربات امید داره که در آینده ای نزدیک برای کارهایی مثل منشی هتل، سخنگو و معلم کلاس و حتی استخدام کننده کارمند استفاده بشه

نینا

در سال ۲۰۱۳ دانشمندان مرکز تحقیقات ملی فرانسه ربات هوش مصنوعی نینا رو ساختند. یک ربات ۱ متری که از موقعی که درست شده، رفتار خودش رو داره تکامل میده.

آقای درای بیلی مدیر تحقیقات مرکز سی ان آر اس در سال ۲۰۱۷ گفت که نینا به طور مستمر در رفتار خود تغییر بوجود می آورد تا برای جامعه مورد قبول شود. نینا برای تکامل رفتار اجتماعی خود از مهندس اصلی مرکز سی ان آر اس کمک دریافت می کنه. ایشان یک هدست واقعیت مجازی می گذاره و از طریق اون میتونه که نینا رو کنترل کنه. هدست جوری طراحی شده که این مهندس محیط اطراف نینا را آن جور که نینا میبینه، تجربه کنه. با این روش نینا میتونه از کارهایی که اوپراتورش انجام میده یاد بگیره و از ۵۰ موتور ساخته شده درونش استفاده می کنه تا بعدا این رفتار ها را شبیه سازی کنه.

آقای فردریک ال اس اِی مهندس و اوپراتور نینا گفته که امیدوارم نینا با این روش به اندازه ای یاد بگیره که بتوانه کاملا اتوماتیک در جامعه رفتار قابل قبولی داشته باشه.

سوفیا

در سال ۲۰۱۷ ربات هوش مصنوعی به شدت شبیه انسان به نام سوفیا توانست اولین رباتی در جهان شود که به طور واقعی به عنوان یک انسان شبیه سازی شده در جهان شناخته شود. تا حدی که عربستان به این ربات شهروندی اعطا کرد.

جدا از این که سوفیا اولین ربات هوش مصنوعی هست که توانسته شهروندی جایی رو دریافت کنه. چیزی که مختص انسان های زنده است.

این ربات ثابت کرد که می توان به شهرتی انسانی رسید که قبلا فقط توسط انسان های واقعی دست یافته شده. بعد از رونمایی سوفیا در یک فستیوال شهر آستین در ایالت تگزاس، این ربات به یک الگوی فرهنگی تبدیل شده. سوفیا توسط آقای دیوید هنسن و در شرکتش هنسن رباتیکس ساخته شده.

سیستم های داخلی سوفیا این قابلیت رو بهش میده که ارتباط چشمی برقرار کنه، صدا ها و چهره های انسان های مختلف رو تشخیص بده.

شرکت هنسن رباتیکس تکنولوژی ای در ربات های هوش مصنوعی تولید کرده که کاربران می توانند سوفیا را هر طور که خواستند طراحی کنند و این باعث میشه که سوفیا همیشه در حال یادگیری رفتارهای جدیدی باشه. این ربات هوش مصنوعی همچنین میتونه ابراز احساسات کنه و مهارت هایی مانند خوبی و همدلی و همدردی در او وجود داره.