جدیدترین ربات های هوش مصنوعی (بخش اول)

جدیدترین ربات های هوش مصنوعی (بخش اول)

آسیمو

از سال ۱۹۸۰ شرکت بزرگ هوندا که محصولات خودرویی و هواپیمایی و صنعتی تولید می کرد، روی به سمت ربات های هوش مصنوعی آورده. نتیجه این تحقیقات ربات آسیمو بود که مخفف “قدم پیشرفته در نوآورانی تحرک” می باشد.

آسیمو در سال ۲۰۰۰ رونمایی شد و اولین رباتی بود که بر ۲ پا راه رفت. این ربات ۱ متر و ۳۰ سانتی با وزن ۸۶ کیلوگرمر برای کمک به انسان ها در زندگی روزمرشون ساخته شده بود

این ربات هوش مصنوعی می توانست حرکت اجسام مختلف و فاصله آنها و صدای انسان و حرکات معمول انسان مانند دست دادن و خندیدن را تشخیص دهد و می توانست به لطف لیزر های مختلف و سیستم تشخیص صدا و فرکانس، به اطراف حرکت کند و محیط اطراف را تشخیص دهد.

در نمایشگاه “سی ای اس” این شرکت طراحی های “۴ ربات همکار” جدید خود را با نام “تری ای کانسپت” رونمایی کرد. به جای اینکه یک ربات هوش مصنوعی برای انجام همه کارها درست کنه، هوندا قصد داره از استفاده ترکیبی ربات های تری ای کانسپت برای ساده سازی زندگی انسان ها استفاده کنه.

والکری

والکری یک ربات هوش مصنوعی ۱۸۸ سانتی ۱۳۶ کیلویی هست که توسط مرکز فضایی جانسن سازمان ناسا با همکاری دانشگاه تگزاس و تگراس ای اند ام درست شده است. این ربات برای رقابت در مسابقه ۲۰۱۵ رباتیکس دارپا درست شده بود

این مسابقه برای ارزیابی انجام کارهایی توسط ربات ها که برای انسان خطر دارند، طراحی شده است.

دانشمندان امیدوارند که از والکری برای قابل زیست کردن سیاره مریخ استفاده کنند. با این حال که انسان ها فعلا خیلی با کولونی های مریخی فاصله دارند، اما دانشمندان همیشه به آینده و در آینده فکر می کنند.

اگر قرار باشه ما روزی روی مریخ زندگی کنیم. یه سری تحقیقات اولیه باید توسط ربات های هوش مصنوعی انجام بشه که این والکری برای عملکرد در شرایط سختی که توسط انسان قابل تحمل نیستند، طراحی شده است.این ربات همچنین برای ساخت محیط زیستی، حفر منابع زیر زمینی و مقابله با بلاهای طبیعی نیز طراحی شده است.دانشمندان امیدوارند روزی ربات هوش مصنوعی والکری را در حین همکاری با فضانوردان ببینند

اطلس

اطلس یک ربات هوش مصنوعی ۲ پا است که توسط شرکت باستون داینامیکس ساخته شده است.

این ربات در سال ۲۰۱۳ رونمایی شد و این پروژه توسط سازمان دارپا که زیر نظر وزارت دفاع آمریکا می باشد حمایت می شد. طراحی این ربات ۱۸۸ سانتی ۱۵۰ کیلوگرمی از طراحی ربات قبلی این شرکت که نامش پَکمن بود گرفته شده و از آلمینیوم و تیتانیوم ساخته شده است.

اطلس برای اهداف نظامی تولید شده و مهارت هایی برای جستجو و نجات دارد و تجربه استفاده از این ربات نشان داده که خیلی سخت جون هم هست. اطلس میتونه به تنهایی از سطوح سخت و ناهموار عبور کنه و با استفاده از ۲ سیستم لیزری و دوربین های ۳ بعدی استریواسکوپیک محیط اطرافش رو تشخیص میده.

کِنگورو

در اواخر سال ۲۰۱۵ محققان دانشگاه توکیو از ساخته شدن ربات هوش مصنوعی جدیدشون “کِنگورو” خبر دادند.

این ربات میتونه شنا بره، اسکات بزنه و بک فلیپ هم بلده و نوع حرکاتش خیلی بیشتر از ربات های قبلی شبیه انسان هستش. مهمترین مهارت کِنگورو اینه که این ربات میتونه عرق هم بکنه.

این ربات و مدل قبلیش که اسمش کِنجورو بود رو خیلی نزدیک به آناتومی انسان طراحی کرده اند.

طراحی کِنگورو که ۵۱ کیلو وزن داره از روی ساختار بدنی یک پسر بچه ۱۳ ساله انجام شده و کِنگورو فقط کمی سنگین تره. کِنگورو از ۱۶ اهرم و کلی سیم استفاده می کنه تا حالت انقباض و انبساط غضله انسان رو شبیه سازی کنه. این ربات هوش مصنوعی برای انعطاف پذیریش معروف هستش.

برای جلوگیری از بالا رفتن دمای ربات، بخار و جریان هوا توسط لوله های نازکی که در سیستم اسکلتی آلمینیومی او تعبیه شده، جریان دارد.

بر خلاف بقیه ربات های هوش مصنوعی انسان نما، کِنگورو طوری میتونه حرکت کنه که این حرکات نیازمند آزادی عضلانی زیادی هستش. برای انجام حرکاتی مثل وایسادن روی انگشت پا، شنا رفتن و حتی بارفیکس زدن وزن خود. سازندگان این ربات هوش مصنوعی می گویند که او ۶ برابر بقیه ربات ها انعطاف پذیری و آزادی حرکتی داره.

این مهارت های کِنگورو او را برای استفاده در تست های تصادف خودرویی ایده آل می کند. به این دلیل که می تواند آسیب های جسمی را نزدیک تر به چیزی که در انسان می تواند اتفاق می افتد، پیش بینی کند