6 گام تا کارآفرین شدن

کارآفرین شدن

در این مقاله به 6 گام تا کارآفرین شدن اشاره خواهیم کرد:

1- تحقیق در بازار برای کسب دانش اولیه

کسب اطلاعات در حوزه صنعت، سبب شناخت مشکلات مشتریان و دست یابی به فرصتی جهت رفع آن‌ها می‌شود. اما برای شناخت مشکلات یک صنعت، لازم است ابتدا با حوزه فعالیت یک کسب و کار و از 3 طریق زیر آشنا شویم:

  • شرکت در همایش‌ها، رویدادها و کارگاه‌های آموزشی و تحلیل مدل‌های کسب و کار
  • کسب تجربه از طریق فعالیت در یک شرکت یا حوزه مرتبط با کسب و کار موردنظر
  • کسب تجربه فردی از طریق مطالعه کتاب، مقاله و اخبار و منابع موجود

2- کشف و شناخت فرصت

افرادی که از سمت راست مغز خود بیشتر استفاده می‌کنند، نگاهی متفاوت به مسائل دارند، تمام جنبه‌های یک مسأله را بررسی می‌کنند و با نگاهی خلاقانه، راه حلی متنوع برای تغییر وضعیت میابند. افرادی با شم کارآفرینی قوی، هر بار که با مسأله جدیدی رو به رو می‌شوند دنبال راهکاری مبتکرانه می‌روند و این حقیقت ماجراست، اینکه کارآفرینان باید بدانند برای بقای کسب و کارشان در دنیای رقابتی امروز، چاره‌ای جز کشف فرصت‌ها از دل مسائل مختلف نیست.

3- ارزیابی فرصت

«آیا می توانم در بازار فعلی ایده‎ام را به کسب و کاری سودآور تبدیل کنم؟» این اولین پرسش کارآفرین بعد از شناخت فرصت است. بررسی دقیق بخش‌های مالی، امکان سنجی، بازاریابی و رقابتی تأثیر زیادی بر روی استفاده بهینه از فرصت پیش آمده است.

4- ایده پردازی

پس از ارزیابی فرصت و بررسی بخش‌های مختلف آن، وقت ایده‌پردازی است. ایده‌پردازی یک کارآفرین موفق، پرداختن به تمام جنبه‌های کاربردی یک مسأله و پرورش خلاقانه هریک از آن‌هاست.

5- طراحی مدل کسب و کار

اولین اقدام بعد از ایده‌پردازی، طراحی مدل کسب و کار است. مدل کسب و کار میزان امکان پذیری و قابلیت اجرایی شدن ایده را با توجه به شرایط برای کارآفرین روشن می‌کند. گاهی تنها با رسم مدل کسب و کار متوجه می‌شوید که ایده‌ی عالی کسب و کاری شما، هیچ نیازی از بازار را رفع نمی‌کند. در گام بعد، طرح کسب و کار خود را بنویسید، اینکه مزیت رقابتی‌تان چیست و چگونه می‌توانید آن را حفظ کنید؟ درست مانند مرحله ارزیابی، مرحله شناسایی فرصت نیز محدود به شروع کسب و کار نبوده و در طول تمام مراحل کسب و کار ادامه می‌یابد.

6- بهره‌برداری از فرصت

حالا وقت عملی کردن ایده‌هاست. بهره‌برداری از فرصت درواقع همان «عملی کردن ایده» است. در این مرحله باید تمام طرح‌ها و ایده‌های دو مرحله قبل را اجرایی کنید. این مرحله تلفیقی از اجرای تکنیک‌، خلاقیت و روبه‌رویی با موقعیت‌های غیرقابل حل است. تشکیل تیم، جذب سرمایه و تدوین استراتژی‌های بازاریابی و فروش  همه در این مرحله شکل می‌گیرد.